Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Επιστολή Διαμαρτυρίας Υπαλλήλων Ν.Α. Χίου στον Υπουργό Εσωτερικών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΧΙΟΥ

Χίος 4 Μαΐου 2010


ΠΡΟΣ : 1.κ. Υπουργό Εσωτερικών
2. κ. Υπουργό Οικονομικών
3.κ. Υφυπουργό Εσωτερικών

ΚΟΙΝ: 1।κ।κ. Βουλευτές Νομού
2. κ. Νομάρχη Χίου
3. κ. Περιφερειάρχη Π.Β..Α
3.ΑΔΕΔΥ
4. ΟΣΥΝΑΕ
5. ΜΜΕ

Κύριοι,

Η προσφυγή της Κυβέρνησης στο μηχανισμό στήριξης και στο ΔΝΤ οδηγεί σε νέες περισσότερο επώδυνες ανατροπές και παραπέρα υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και της ζωής μας.
Τα πακέτα των αντιλαϊκών μέτρων φοβόμαστε ότι δεν θα σταματήσουν εδώ και δεν έχουν τέλος.
Στο όνομα της κρίσης, για την οποία δεν έχουν καμιά ευθύνη οι εργαζόμενοι, καταργούνται ιστορικές κατακτήσεις μας.

Εμείς οι υπάλληλοι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου
Διαμαρτυρόμαστε όλοι μαζί, για τις Περικοπές μισθών και επιδομάτων , για τις περικοπές 13ου και 14ου μισθού από δημόσιους υπαλλήλους , για τις περικοπές συντάξεων από τους συνταξιούχους , αφού παράλληλα την ίδια στιγμή δίνονται , χωρίς αιδώ προνομιακά επιδόματα στους βουλευτές και υπαλλήλους της Βουλής , επιχορηγήσεις σε τράπεζες , στήριξη των εχόντων και κατεχόντων .

Διαμαρτυρόμαστε γιατί το κοινωνικό κράτος οδεύει στη σφαίρα της ανυπαρξίας και εμείς οδεύουμε στην οδό της απωλείας . Γιατί ποιος μπορεί να αντέξει 40 και 50 χρόνια δουλειάς;

Ποιος μπορεί να πληρώσει ασφάλιση και περίθαλψη με τις συντάξεις που πρόκειται να ψηφιστούν;

Διαμαρτυρόμαστε για τα άδεια Ασφαλιστικά Ταμεία, που οι διορισμένες διοικήσεις κάθε φορά –χρόνιο φαινόμενο - ξεπούλησαν τα χρήματά μας στο τζόγο των χρηματιστηριακών και τον μεγάλων διεθνών τραπεζών και σε τσέπες επιτηδείων

Διαμαρτυρόμαστε για τον Καλλικράτη που έρχεται και δεν μας εξασφαλίζει τίποτα αν δεν είναι στα πλαίσια που επιβάλλει το ΔΝΤ και η ΕΕ και θα πρέπει να αγωνιστούμε ακόμα και για τις θέσεις μας .

Αρνούμαστε να δεχθούμε τη ζωή που μας ετοιμάζετε εδώ στην άκρη του Αιγαίου , με τους εξευτελιστικούς μισθούς που ανατρέπουν τον οικογενειακό προγραμματισμό τις ίδιες τις ζωές μας, και μας οδηγούν σε υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου και σε κοινωνική απομόνωση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
- Να ανακληθούν τα αντιλαϊκά μέτρα
- Να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που αυξάνει τα όρια ηλικίας, μετατρέπει τις συντάξεις σε βοηθήματα και οδηγεί τους συνταξιούχους στη φτώχεια.
- Πραγματικές αυξήσεις
- Στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων του ΤΕΑΔΥ του Τ.Π.Δ.Υ. και του ΟΠΑΔ
-ΝΑ υπάρξει μακρά περίοδος διαβούλευσης για τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και μεταβατική περίοδος για την υλοποίηση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα διασφαλίζει:
-Την εξασφάλιση της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας μας ,με ενιαία σχέση εργασίας και με μισθολογική ισότητα
-Καμιά Απόλυση υπαλλήλου
-Ενιαίο – Αξιοπρεπές μισθολόγιο για όλους τους υπαλλήλους των Ν.Α., των Δήμων των Περιφερειών και σε καμιά περίπτωση μισθολόγια με διαφορετικές ταχύτητες.
- Εφαρμογή του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και μόνο για όλους τους υπαλλήλους .
-Να ληφθούν υπόψη αντικειμενικά κριτήρια και η γνώμη των υπαλλήλων για οποιαδήποτε μετάταξη-μετακίνηση –τοποθέτηση
Να ληφθεί υπόψη ότι παραμένουμε , ζούμε και υπηρετούμε σε παραμεθόριο και νησιωτική περιοχή και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ως προς το σημείο αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστούν διαφορετικά από αυτά των ηπειρωτικών περιοχών .

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Η Πρόεδρος Κλ. Κωστάλα
Ο Γεν.Γραμματέας Γ. Δαμίγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: