Σάββατο 1 Μαΐου 2010

1η Μάη 2010

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
    Ν.Α.ΧΙΟΥ

1η Μάη 2010 –Εργατική Πρωτομαγιά

Σήμερα αντιμετωπίζοντας την πλέον ζοφερή πραγματικότητα που ούτε μπορούσαμε να τη φανταστούμε ποτέ , θέλουν να μας πείσουν ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ζωή , για αξιοπρέπεια για όνειρα .

Σήμερα και κάθε μέρα που ξημερώνει βυθιζόμαστε όλο και βαθύτερα στο τέλμα μιας μίζερης ζωής που μας ετοιμάζουν οι κυβερνώντες με την ΕΕ και το ΔΝΤ αφού δεν έχουμε τίποτε άλλο να χάσουμε , αφού μας τα παίρνουν όλα. Αυτά που είχαν κερδηθεί με αγώνες και αίμα μέσα σε ένα αιώνα τα πήραν πίσω σε μια νύχτα.

Η υποδούλωσή μας ήρθε αθόρυβα , μια υποδούλωση έρπουσα , βουβή που στραγγαλίζει τις ζωές μας, από τους ταγούς του κόσμου που έχουν φροντίσει τεχνιέντως να μας περάσουν και την ενοχή ότι είμαστε υπεύθυνοι και γι αυτό πρέπει να πληρώσουμε .

Στοχοποιημένοι εδώ και μήνες από μεγάλα και μικρά ΜΜΕ ως δημόσιοι υπάλληλοι ότι είμαστε οι προνομιούχοι καλούμαστε να πληρώσουμε μια κρίση που είναι αποτέλεσμα πολιτικών των κυβερνήσεων των τελευταίων τριάντα χρόνων στη χώρα μας. Φτάνουμε λοιπόν σήμερα στο σημείο, οι κύριοι υπεύθυνοι της κρίσης να βρίσκονται στο απυρόβλητο και να συνεχίζουν τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια στις πλάτες μας, καθορίζοντας έμμεσα αλλά ουσιαστικά ακόμη και το πόσα και πώς θα πληρώσουμε.

Οι κυβερνήσεις παρελθούσες και σημερινές μας οδήγησαν σιγά σιγά σε μονοπάτια ανασφάλειας γιατί έτσι μόνο μπορούν να ελέγξουν τον κόσμο , να τον καθοδηγήσουν και να σφραγίσουν στόματα και συνειδήσεις , να διαλύσουν κάθε θεσμό που δεν τους εξυπηρετεί .

Και όλα αυτά με ένα στόχο την υποταγή κάθε φωνής που θα πει "ΟΧΙ", την διάλυση κάθε αντίδρασης που θα απειλήσει τα κατεστημένα.

Η ανάγκη για δουλειά , για γνώση για ασφάλιση για αξιοπρεπείς αυξήσεις μισθών , για κοινωνική δικαιοσύνη είναι προβλήματα -αγκάθια στους κάθε φορά κυβερνώντες και στόχοι που πρέπει να κατακτηθούν από κάθε ένα εργαζόμενο υπάλληλο .

Ας μην επαναπαυόμαστε στις εξαγγελίες για την αναγκαιότητα των μέτρων και ότι κάποτε θα ανακάμψει η οικονομία μας .

Η οικονομία μπορεί να ανακάμψει , αλλά όχι για μας . Τα μέτρα ήλθαν και θα μείνουν και θα οδηγήσουν εμάς , και τα παιδιά μας σε εργασιακό μεσαίωνα , σε πισωγύρισμα αιώνων .

Με αφορμή την Πρωτομαγιά που αποτελεί ορόσημο αγώνων και διεκδικήσεων για τους εργαζόμενους , Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν με κανένα τρόπο τα μέτρα που διαλύουν τις ζωές μας .

Με όποιο τρόπο μπορούμε να συνταχθούμε σε αγώνες κινητοποίησης , να υψώσουμε μια φωνή ότι είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε , για να αποτρέψουμε την οριστική άλωση των ονείρων και των ιδανικών μας, της αξιοπρέπειας μας και της ζωής μας .

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: