Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση ΣΥΝΑΧ μετά την κινητοποίηση και τη Γενική Συνέλευση της 26/5/2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.Α. ΧΙΟΥ

Χίος, 26/5/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με καθολική συμμετοχή όλων των συναδέλφων πραγματοποιήθηκε σήμερα κλείσιμο όλων των υπηρεσιών και κατάληψη του διοικητηρίου της Ν.Α. Χίου. Ανταποκρινόμενοι στο χθεσινό κάλεσμα, οι συνάδελφοι από τη Ν.Α. Χίου, αλλά και συνάδελφοι από τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, που είχαν στάση εργασίας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Διοικητήριο στις 11 π.μ. και στη συνέχεια πορεία στην Απλωταριά.

Κατά τη συγκέντρωση διαβάστηκε το Ψήφισμα που εξέδωσαν χθες οι Σύλλογοι Υπαλλήλων Ν.Α. Χίου, Λέσβου και Σάμου, ζητώντας:

· «Να μην υπάρξουν απολύσεις.

· Δημιουργία οργανισμών των νέων ΟΤΑ Α΄και Β΄βαθμού πριν από την ημερομηνία έναρξης εθελούσιων μετατάξεων με ίσες τουλάχιστον θέσεις κατά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα των υπαλλήλων που θα υποχρεωθούν να στελεχώσουν τις υπηρεσίες . Στις 31/12/2010 κάθε υπάλληλος πρέπει να είναι ενταγμένος σε οργανισμό και όχι μετέωρος

· Σε κάθε περίπτωση η μεταφορά προσωπικού είτε αφορά μετάθεση , μετάταξη, μετακίνηση να γίνεται μετά από αίτηση υπαλλήλου, να λαμβάνονται υπόψη αντικειμενικά κριτήρια( κλάδος, κατηγορία , εμπειρία, προϋπηρεσία, γνώση αντικειμένου, κλπ) , ώστε να εξασφαλίζεται η παραμονή των υπαλλήλων εντός της υφιστάμενης σήμερα Ν.Α. και για τις νησιώτικες νομαρχίες η παραμονή πάντα εντός του νησιού».




Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων Ν.Α. Χίου

26/5/2010

Μετά την κινητοποίηση της 26/5/2010, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της Ν.Α. Χίου, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με περιφρούρηση και συνέχιση της κατάληψης του διοικητηρίου και κλείσιμο των υπηρεσιών και αύριο Πέμπτη 27 Μαΐου 2010. Το κάλεσμα ορίστηκε για αύριο στις 7.30 το πρωί στο κτήριο του Διοικητηρίου. Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να συμμετέχουν και να στηρίξουν και την αυριανή κινητοποίηση, αντιστεκόμενοι στις αλλαγές που σχεδιάζονται με το αντιδραστικό νομοσχέδιο του Καλλικράτη που θα ανατρέψει τις ζωές μας.

Ακόμη, η Γ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα:

- Να κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα της Γ.Σ. στην ΟΣΥΝΑΕ, την ΠΟΕ ΟΤΕ, και στους αιρετούς του νομού.

- Να προχωρήσουμε σε συνεργασία με τους Συλλόγους των Πρωτοβάθμιων ΟΤΑ, για περαιτέρω κινητοποιήσεις, ενόψει της ψήφισης και της εξειδίκευσης του Σχεδίου Καλλικράτης

Στο πλαίσιο της αυριανής κινητοποίησης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ν.Α. Χίου διοργανώνει με την υποστήριξη της Μονάδας Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Γ.Ν. Χίου, εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο διοικητηρίου.


Από το Δ.Σ. του Σ.Υ.Ν.Α. Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: