Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ψήφισμα του Σ.Υ.Ν.Α.Χ.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
της ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΧΙΟΥ ( Σ.Υ.Ν.Α.Χ.)

Επειδή στόχος μας είναι όχι μόνο η διασφάλιση των Εργασιακών μας Σχέσεων αλλά και η Εποικοδομητική Αξιοποίηση και Συνεργασία μας, (για να απαλυνθούν οι μεταβολές που μας επηρεάζουν μετά την ψήφιση του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ) , σήμερα : 27–05-2010 κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών μας Αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ την έκδοση του παρόντος Ψηφίσματος όπου περιέχονται οι παρακάτω θέσεις μας

1) ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ , να μην γίνει καμιά απόλυση τόσο κατά το μεταβατικό Στάδιο όσο και μελλοντικά των σήμερα εργαζομένων στην Ν.Α.Χ. , ανεξαρτήτως της σχέσης Εργασίας που έχουν σήμερα, Μονίμων υπαλλήλων ή ΙΔΑΧ.

2) Να υλοποιηθούν ΑΜΕΣΑ (και οπωσδήποτε πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Αιτήσεων των Εθελοντικών Μετατάξεων των σήμερα σε Ν.Α.Χ. υπηρετούντων υπάλληλων) όλοι οι Οργανισμοί Οργάνωσης & Λειτουργίας (Ο.Ο.Λ.) των νέων υπό σύσταση με βάση τον «Καλλικράτη» φορέων Τ.Α. ( Περιφερειακών Αυτοδιοικ., & Α’βαθμιων Ο.Τ.Α.-Δήμων.
Ειδικότερα όσον αφορά τον Οργανισμό της υπό Σύσταση Περιφέρειας να υπάρχει δεσμευτική Ρύθμιση - Χωροθέτηση σε επίπεδο Νήσου , που να διασφαλίζει την παραμονή στο Νησί ίσου αριθμού υπαλλήλων κατά Κατηγορία και Κλάδο, με όσους υπηρετούν σήμερα στο νησί ως υπάλληλοι της ΝΑΧ.
Να καθοριστούν οι Έδρες των νέων Περιφερειών και Δήμων αλλά και να γίνει Γεωγραφική Κατανομή των Εδρών των επιμέρους υπηρεσιών τους (Διευθύνσεων, Τμημάτων, Γραφείων, κ.λπ.) , που να είναι συνυφασμένες με την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και με τις Αρμοδιότητες τους , και οπωσδήποτε σύμφωνα και με το πνεύμα του παραπάνω εδαφίου.

3) Να διασφαλιστεί η μη Μετακίνηση (π.χ. Μετάθεση ,Μετάταξη, Απόσπαση , κ.λπ.) των σήμερα σε Ν.Α. υπηρετούντων Υπαλλήλων από τον τόπο που σήμερα αυτοί υπηρετούν , και να μετακινούνται μόνο όσοι εγγράφως δηλώνουν ότι το επιθυμούν.
Σε κάθε περίπτωση ζητάμε να μην ενεργοποιηθεί η διάταξη του Νόμου του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» που αφορά στις Υποχρεωτικές (Χωρίς την θέληση των Υπαλλήλων) Μετακινήσεις.

4) Να υπάρξει σαφής διαχωρισμός Αρμοδιοτήτων Υπουργείων , Π.Α. και Δήμων από αρχής και πριν από την καταληκτική ημερομηνία των Αιτήσεων των Εθελοντικών Μετατάξεων , δια της εκδόσεως ΑΜΕΣΑ ΟΛΩΝ των προβλεπόμενων Π.Δ. και των λοιπών του κυρίως Νόμου Υποστηρικτικών Αποφάσεων.

5) Να ληφθεί σοβαρά υπόψη κατά την έκδοση των παραπάνω Π.Δ. κ.λπ. η Νησιωτικότητα , όπως επιτάσσει και το Σύνταγμα, (π.χ. να αντιμετωπιστεί ιδιαιτέρως η μετακίνηση των εργαζομένων μεταξύ των νήσων για την άσκηση υπαλληλικού έργου , έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως τα έξοδα τους κ.λπ.).

6) Να θεσμοθετηθεί ότι η Μισθοδοσία των εργαζομένων στους νέους φορείς ( Π.Α. και Δήμους) θα βαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

7) Να εξαλειφθούν ή να περιοριστούν οι Μισθολογικές Ανισότητες μεταξύ των υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ , με προώθηση προς τα άνω των τώρα μειονεκτούντων και όχι αντιστρόφως , και να προωθηθεί το ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ .

8) Να μην αποκλείονται οι μετακινήσεις (μεταθέσεις , μετατάξεις , αποσπάσεις) υπαλλήλων από και προς τα Υπουργεία και την εν γένει Κεντρική Κρατική Διοίκηση ,

9) Να εξασφαλιστεί το μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό του ΝΠΔΔ « Ο.Ε.Υ.Ο.Δ.Ο.Σ.» και της Αναπτυξιακής εταιρείας της ΝΑ Χίου με την επωνυμία ΕΝΑ ΧΙΟΥ. Α.Ε. κ.λ.π. αντιστοίχων Φορέων εποπτευομένων σήμερα από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ,

10) Να ρυθμιστεί το θέμα της υποχρεωτικής υπηρέτησης στην παραμεθόριο για όσους έχουν τύχει των σχετικών προνομίων μέχρι σήμερα ( 10ετια ) , και να ρυθμιστεί και το θέμα των υπηρετούντων σήμερα σε Ν.Α.Χίου Δόκιμων Υπαλλήλων…

11) Να συσταθούν ΑΜΕΣΑ τα νέα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια με τέτοια σύνθεση που να εξασφαλίζεται η ισχυρή αντιπροσώπευση των Υπαλλήλων ( όχι πλειοψηφία των διορισμένων μελών , ΑΜΕΣΗ Προκήρυξη νέων εκλογών για ανάδειξη των Αιρετών τους μελών , σαφείς αρμοδιότητες , κ.λ.π.) .
12) Να υπάρξει μέριμνα δια του ΠΙΝΕΠ έτσι όπως τροποποιείται η λειτουργία του με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ , άμεσης επιμόρφωσης, μέσα στα διοικητικά όρια της περιφέρειας, των υπαλλήλων για τις μεταρρυθμίσεις που πρόκειται να εφαρμοστούν στη διοίκηση.
13) Να απαλειφθεί το ασυμβίβαστο περί εκλογιμότητας των υπαλλήλων ( άρθρα 14 και 117 )

Για το Δ.Σ. του Σ.Υ.Ν.Α.Χ.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΛΑ ΚΛΕΑΝΘΗ ΔΑΜΙΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: